Header
Over Heyster' Art | Zakelijk | Particulier
Veel gestelde vragen | Contact

Klement, Fon

Klement, Fon

Fon Klement (Amsterdam 1930-2000)
Als kunstenaar was Fon Klement autodidact. Na een korte periode waarin hij als figuratief schilder en houtsnijder aanzien verwierf, kwamen in 1960 de eerste meerkleuren grafiekbladen tot stand in de hem zo typerende techniek "de hoogdruk boardsnede". Herkenbare vormelementen maakten geleidelijk plaats voor meer abstracte motieven in een sober kleurengamma. Een overzicht van dit werk was in 1980 te zien in het Museum Van Bommel-Van Dam in Venlo.
In de tachtiger jaren doen vegetatieve elementen, waarvan vorm en kleur uitbundig zijn, hun intrede. In september 1990 wordt ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag nieuw werk tentoongesteld in het Singer museum te Laren. Zijn oeuvre is behalve op exposities te zien op reizende grafiektentoonstellingen
Sinds 1961 is hij lid van "Xylon", de internationale vereniging van houtsnijders, die regelmatig grafiek toont in heel Europa. De expositie "Prints today in the U.S.A.", met een overzicht van grafiek van Nederlandse kunstenaars, onder wie Fon Klement, reist jarenlang door de Verenigde Staten. Tijdens de Grafiekbiennale "Grafiek nu" in Laren in het najaar van 1990, en later op de Internationale Grafiekbiennale in Maastricht, die tijdens de zomer van 1993 wordt gehouden, wordt aan Fon Klement de publieksprijs toegekend.
Fon Klement dient tot een van de succesrijkste kunstenaars van deze tijd te worden gerekend.


In onze collectie van Klement, Fon: