Header
Over Heyster' Art | Zakelijk | Particulier
Veel gestelde vragen | Contact

Egresi, Zsuzsa

Geboren in 1954 in Dunaujvaros, een stad in het zuiden van Hongarije aan de oevers van de Donau. Haar moeder is een bekend beeldhouwer en werkt onder de naam Eva Toth. Als kind zat Zsuzsa graag in het atelier van haar moeder. Hoewel ze opgroeide in een kunstenaarsmilieu, begon ze pas serieus met tekenen gedurende haar middelbare schooltijd. Na de middelbare school op 18-jarige leeftijd werd ze student op de tekenafdeling van de High School for Teachers in de stad Pecs. Omdat men haar een groot talent vond, werd haar werk getoond aan vooraanstaande leden van de Stichting van Hongaarse Beeldende kunstenaars. Ze werd als lid geaccepteerd. Van 1981-1983 studeerde ze aan de Brera Academy, in Milaan.

in 1979 trouwt ze met een Italiaanse bankmedewerker. Vanaf die tijd woont ze in Italie, maar bezoekt ze vaak haar vaderland. In maart 1990 wordt haar eerste kind geboren. Ondanks het lang begeerde moederschap blijft ze de kunst trouw. Er volgen solo en collectieve tentoonstellingen in Dunaujvaros, Budapest en andere Hongaarse steden. Meerdere malen neemt ze deel aan de Biennale in de Noord-Spaanse stad El Corugna, waar zij in 1985 de eerste prijs wint.

Ze treedt toe tot de kunstenaarsgroep "Nuernberger Phantasten"en tussen 1986 en 1988 worden haar etsen ge-exposeerd in een groot aantal Duitse steden, waaronder Nuernberg en Hannover. In 1989 worden solotentoonstellingen ingericht in Bologna en Milaan. Hierna volgen regelmatig nieuwe exposities in Duitsland, Hongarije en Spanje.

Haar fijnzinnige kunst heeft zich zo voortreffelijk kunnen ontwikkelen, omdat zij zich beperkt tot etsen, tekeningen en pentekeningen.

In Nederland zijn de hier aangeboden etsen in bezit van particulieren en van de Franse Ambassade in Den Haag.


In onze collectie van Egresi, Zsuzsa: