Header
Over Heyster' Art | Zakelijk | Particulier
Veel gestelde vragen | Contact

Briels, Clemens

Briels, Clemens

Clemens Briels (Son, 1946) In 1965 begint hij met een opleiding aan de Academie voor Industriele Vormgeving in Eindhoven met als doel kunstenaar te worden. Door allerlei omstandigheden komt hij in de reclamewereld terecht. Hij brengt het tot succesvol artdirector maar op 45-jarige leeftijd besluit hij definitief voor het kunstenaarschap te kiezen.

Briels werkt overwegend met felle kleuren. Zelf zegt hij hierover: "Ik vind het fijn om met felle kleuren te schilderen. Ik houd niet zo van die sombere doeken. Misschien heeft het ermee te maken dat ik een extavert mens ben." Hij haalt zijn inspiratie uit zijn eigen belevingswereld, samen met de indrukken die hij overal opdoet. "Ik ben gewend om te werken vanuit een opdracht, om te voldoen aan strenge voorwaarden. Dat heb ik nodig. Ik ben niet iemand die gaat zitten en denkt wat zal ik nu weer eens maken. Ik ben in feite mijn eigen opdrachtgever. Als ik iets maak, moet ik daar een bepaalde bedoeling mee hebben. Dan ben ik ook het sterkst."

De werken van Briels zijn collectors-items voor liefhebbers van topdesign en kunst. Hij kiest bewust voor nieuwe uitdagingen, waarbij hij academische wetmatiGheden ten aanzien van perspectief en vlakverdeling inruilt voor zijn eigen visie.

Behalve op een groot aantal plaatsen in Nederland is het werk van Clemens Briels vanaf 1990 op de meest uiteenlopende plekken  van de aardbodem te zien. Op Curacao, Sint Maarten, New York, Stockholm, Antwerpen, Hannover, Stuttgart en zelfs in Kuala Lumpur om maar enkele locaties te noemen.


In onze collectie van Briels, Clemens: